Bilda förlag logotyp

Allora 2

fortsättningskurs i italienska

Klicka på bilden för full storlek
Ruppel Olsson Manuela

Kategorier
Lager 100+ i lager
499,00
Beskrivning
TEXTBOK OCH ÖVNINGSBOK
Dialoger och uttalsövningar gratis på webben

Allora 2 är ett läromedel i italienska för gymnasiet (Italienska 2) och vuxenundervisningen samt för dig som reser till Italien och vill kunna prata italienska i situationer som en tillfällig besökare ofta hamnar i. Det kan till exempel handla om att berätta om dagliga rutiner, om något som har hänt i förfluten tid, att samtala i mataffären, att uttrycka vad man tycker om eller inte tycker om, att berätta var man har ont, att bjuda hem, tacka ja, tacka nej eller uttrycka osäkerhet eller tvivel.

Boken består av 8 kapitel och ett extra jul- och nyårskapitel. Varje kapitel innehåller en huvudtext (dialog), språkliga förklaringar, övningar och ordlistor samt rikligt med illustrationer och fotografier som ger en god inblick i det moderna Italien. De flesta kapitel avslutas med en svensk text som tar upp det typiskt italienska när det gäller vardagsliv, kultur, geografi, traditioner och inte minst mat och dryck.

Facit till övningarna finns längst bak i boken. Där finns även en grammatiköversikt och alfabetiska ordlistor, både italiensk-svensk och svensk-italiensk. Dialoger, uttalsövningar samt möjlighet att träna glosor uppdelade i kapitel finns gratis på webben.

Innehållet i Allora 2 är en tillämpning av den andra nivån i Europarådets nivåskala (A2) för inlärning av främmande språk. Första boken i serien heter Allora: grundkurs i italienska 1 och har isbn 9789198457902.

MANUELA RUPPEL OLSSON tog sin akademiska examen i italienska språket vid universitetet i Udine och har sedan dess undervisat i italienska som andra språk i mer än 38 år. Hon lever sedan 22 år i Sverige där hon är verksam som lärare i italienska och arrangör av språkresor till Italien.

Digilär är en digital utgivning som innehåller stora delar av materialet i Allora. Den digitala utgivningen finns att köpa från bokförlaget Natur & Kultur.

Tipsa en vän!
Fakta
Mediatyp Flexband
Förlag Bilda förlag
Utgiven 20210614
Sidantal 244
Språk Svenska
ISBN13 9789198457940
Artikelkod91193
Övrigt